sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Thierry Mugler Womanity.
Womanity jäi minulla pintapuoliseksi tuttavuudeksi lanseerauksensa aikoihin. Ensimmäisellä kohtaamisella se oli kieroutunut ja hätkähdyttävä - niin hyvässä kuin pahassa. Kärsin vielä tuolloin Mugler-kammostani. Rakastuttuani Angeliin myös kiinnostus Womanitya kohtaan heräsi uudelleen. Tämä tuoksu on vaatinut minulta paljon aikaa. Olen lähestynyt sitä hitaasti ja tiedostaen. Luultavasti en ole ainoana tiukentamassa turvavyötä lukiessa kuvauksia tästä tuoksusta. Miltä kuulostaa mainostettu viikunan ja kaviaarin yhdistelmä..?


Mitä tiiviimpää tuttavuutta teen - tätä tuoksua todella tahtoo impata - sitä voimakkaammin makean ja suolaisen erikoinen kombo korostuu. Sen erittely on minulle melko vaikeaa. Womanityn vaaleanpunaisessa liemessä ei ole oikeastaan mitään tuttua - saati turvallista. En yleensä syty yrteille. Womanityssa on aistittavissa kevyttä yrttisyyttä. Ehkä pieni ripaus pippurista ytyä. Jokin liemessä - ehkäpä mainostettu kaviaari - muistuttaa merestä. Suolainen iho - ja viileä tuuli. Aivan hitusen sitruksinen raikkaus, pienen kirpakkuuden ja suolan yhdistelmä, tuo mieleeni maistuvimmat margaritat. Ajatus karkaa myös hetkiin Thaimaassa, joina tuore kookos rauhoittaa meriveden kirvelyttämiä huulia. Pitkin päivää tuoksutellessa suu vettyy. Womanity kestää iholla pitkään. Womanity on tuoksuhyllyssäni poikkeuksellisen kylmä tuoksu. Se sopisi myös kuvaamaan täydellisesti hiostavan iltapäivän katkaisevaa ukonilmaa.


Ainakin 50 ml:n pullo tuntuu kädessä silkalta luksukselta. Ketjun kilisyttämät metalliosat tuovat mieleeni H.R. Gigerin, Alien-elokuvissakin ansioituneen kuvataiteilijan, biomekaanisen kuvaston. Nettiä selaamalla en ole mielleyhtymäni kanssa yksin.


Ja mikäli tuoksussa on havaittavissa mainostettua eläimellisyyttä on se ainakin omassa nenässäni varsin seksuaalinen. Jo pelkät assosiaatiot tuoksun nimestä liemen väriin ja kaviaariin hivuttavat mieleen yhtä ja toista.. Womanity on aikuinen, mutta sheivattu.Ostin Angelin ja Womanityn edullisina lahjapakkauksina Shopping4netistä.

Viikunatuoksuista kiinnostuneille suosittelen lämpimästi
 Vasilisan erinomaista viikunamaratonia.

...

12 kommenttia:

 1. Naulan kantaan ja aamen! :D

  Just tuota tuo tuoksu on!
  Mulla tulee mieleen tuosta pullosta leffan Fifth Elementin härpäkkeet :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava ja osuva arvio! Hauskaa, että viehätyit Womanitysta, nyt en ole enää yksin faniuteni kanssa :) Nauti sen kantamisesta, minun ja Womanityn välissä on, taas kerran, allegiaa. Kaipaus-koruun en tosin ole tätä vielä kokeillut., hmm..

  VastaaPoista
 3. Tai mitä jos kokeilisit tuoksua jossain kangasliinassa/huivissa jonka sujautat laukkuun..? Ei tietenkään sama asia, mutta eikös entisaikojen leidit harrastaneet moista..

  Välillä olen varpaillani, että koska iskee jonkinlainen yliherkkyys - niin paljon lopulta tulee altistettua itseään tuoksuille..

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea, voisin hyvinkin kokeilla leideilyä!

  VastaaPoista
 5. Tässä toinen tuoksu joka pelottaa mua - kookos ja viikuna kaiken lisäksi. Kerään rohkeutta.

  Täältä puuttuvat vielä Toxun arviot - kuulostaa ehdottomasti siltä että tämä on hänen erikoisalaansa.

  VastaaPoista
 6. Mun iholla tämä tuoksuu vain suolaiselta, vaatteisiin tartuttuaan muoviviikuna pysyy kuin tauti.

  Womanity on minusta jotenkin vaivaannuttavan totinen tuoksu.

  VastaaPoista
 7. En osaa nähdä tätä totisena, minusta suolaa ja viikunaa on sekoitettu vähän kieli poskessa, mutta havaitsin, että tämän sillagen liian massiiviseksi uushaistelulla.. köh köh.. suola korostui ja viikuna haisi tylsemmältä.

  Hämmentävää, olen kokenut tämän sekä vastustamattomaksi, että vastemieliseksi eri kokeilukerroilla... lieneekö Stockan testeri pilalla?

  VastaaPoista
 8. En ihmettelisi vaikka Stockan testeri (ja hyllyssä olevat pullot) olisivat pilalla. Hyllyjen alla on valaisin, joka lämmittää pakkaukset.

  VastaaPoista
 9. Mulle on ihan tuttua, että melkein mikä tahansa tuoksu on toisinaan vastustamaton, toisinaan vastenmielinen.. Onko syynä vuodenajat, kuukautiskierto, mieliala, sää, päivän aikana syöty ruoka.. Go figure.. :)

  Ajatella, näin meidän nenät ja mielet vaan toimii - toiselle tuoksu on leikkisä ja toiselle totinen. :) Muoviviikuna on muuten hauska termi!!

  Olen usein miettinyt kemppareiden tuoksuhyllyjä. Onko se lopulta myynnillisesti kovin merkittävää pitää niitä lämpimiä lamppuja pilaamassa tuoksuja pelkän näyttävyyden takia..? Ei se ainakaan hyvää tee itse artikkeleille. :( Vähempikin riittäisi.

  VastaaPoista
 10. Blogissani on sulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 11. Yritän pakottaa itseni pitämään tästä parfyymistä.
  Rakastan Alienia ja Angelia mutta Womanity on ehkä hiukan liian haastava? Viikuna houkuttelisi kovastikin, mutta minulle parfyymin suolaisuus on jollain tavalla luotaantyöntävää, mikä on todella suuri harmi. :( Pullo on kyllä ihan mielettömän hieno!

  VastaaPoista
 12. Womanity on tosiaan vaatinut minulta paljon.. Nykyään rakastan sitä. Olkoonkin, että se on hyvin erilainen tuoksu, löytyäkseen kokoelmastani. Ei tämä kyllä mikään joka päivän tuoksu olekaan.. Vaatii sopivan hetken. :)

  VastaaPoista