lauantai 31. maaliskuuta 2012

Thierry Mugler Angel.

Thierry Mugler lanseerasi debyyttituoksunsa jo 20 vuotta sitten. 
Angel on aito kulttituoksu, itsepintainen taistelija 
massatuoksujen valtavirrassa.


1990-luvun puoliväli. Parketti kopisee äidin kiireisten korkokenkien alla. Ilmassa leijuu väkevä hiuskiinne. Ehkä meillä on luvassa ilta teatterissa. Ehkä joku sukulaisista tai tuttavista viettää isoa syntymäpäivää. Ehkä on joulu. Hiuslakkaan sekoittuu muutama suihkaus  äärimmäisen raskasta tuoksua. Pullo on hyvin kaunis ja tähden muotoinen. Tuoksu on minusta aivan hirveä.


2011. Äiti ei ole käyttänyt Angelia yli kymmeneen vuoteen. Keskustelemme eräänä syksyisenä lauantai-iltana ystävättärieni kanssa viinin lomassa kaikesta mahdollisesta. Hajuvesistäkin. Myös siitä tuoksusta, jonka ystävättäreni aviomies on tälle lahjaksi hankkinut hieman tökeröin perustein. Surullista kyllä - laadukas tuoksu on jäänyt käyttämättömänä kaapin perukoille. Pelkkä maininta Thierry Muglerista nostaa ihokarvani pystyyn. Minulla ei ole koskaan ollut uskallusta kokeilla yhtäkään Mugleria!! Alien edt vaihtaa omistajaa, ystäväni näyttävät onnellisilta. Jo seuraavalla viikolla kaivan jemmastani Angel-näytteen. Meidän suhteemme ei voi jatkua näin, sinusta on pakko ottaa selvää!!


Ystäväni - ei kumpikaan edellämainituista - noutaa minut mukaansa klubikeikalle. En ehdi istua autoon kun ystäväni jo havahtuu kysymään mille tuoksun. Kerron hattarapäinen hymy kasvoillani kokeilevani Angelia ensimmäistä kertaa. Kuinka jännittävältä ja erilaiselta se tuoksuukaan!! Minulla on uudestisyntynyt olo. Leijun ja löyhyn lämpimässä pilvessäni. En olisi ikinä uskonut, että lapsuuden överien jälkeen Angel voisi tuntua näin hyvältä. Se tuntuu omalta. Minä ja Angel - tuoksumme ihanalta!


Istuudumme ystäväni kanssa odottamaan akustista keikkaa kun taaksemme ilmestyy nainen. Hän haluaa tietää kuka täällä tuoksuu Shalimarille. Lyhyessä keskustelussa mainitsen Angelin. Kysyjä sekoitti sen omaan lempituoksuunsa. Hajuveteeni ei tavallisesti juuri kiinnitetä huomiota. Eikä koskaan ennen tätä vieraan henkilön toimesta! Vietämme ystäväni kanssa lämpimän illan hyvän musiikin parissa. Aamulla valvotun illan jälkeinen kova ja kylmä arki työpaikalla pehmenee täysin uudenlaisen tuoksun ansiosta. Se poikkeaa paljon edellisestä illasta. Iholle on jäänyt puuterisen vaniljan ja suklaan pehmeä muisto. Se tuo veden kielelle, ja kestää kotiutumiseen ja suihkuun asti. Aika ainutlaatuista, mietin.


Ensimmäiseksi gourmand-tuoksuksi kutsuttu Angel jakaa mielipiteet. Persoonallisen muotitalon persoonallinen pullo kätkee sisälleen erikoisen liemen. Särmikäs tuoksu syntyy bergamotin, persikan ja vaniljan ohella suklaasta ja patsulista. Mukana lienee myös pieni ripaus kookosta pyöristämässä kontrastia. Raskasrakenteisen tuoksun seasta olen haistavinani myös havuisuutta. Angel sulaa iholle harmoniseksi ja aistilliseksi. Vaikka tuoksu on tyyris on se myös riittoisa. Jo yhdellä suihkauksella voi tehdä vaikutuksen - ja olla yhä kuitenkin kohtelias.


Ainakin mainospuheissa Angelia kuvaillaan viattomaksi - se kuulemma muistuttaa lapsuudesta. Minun kohdallani se toki voisi pitää paikkansa alussa mainitsemastani syystä. Olkoonkin, että Angelia voi pitää lapsekkaana. Mitään viatonta siinä ei ole! Tuoksu on suorasukaisen sensuelli. Kuin The World Famous BOB, yksi ihanimmista näkemistäni neoburleskitaiteilijoista. Hellä mutta päällekäyvä. Hienostunut, mutta räväkkä. Angel on mielestäni dramaattisen naisellinen. Aito voimatuoksu. Siinä missä joku luottaa vaarallisen näköisiin korkokenkiin, saan itse vastaavan tunteen Angelista. Samalla se on omassa nenässäni myös turvallinen.


Ja mikä suuri ristiriita - tämä tuoksu osaa olla myös miehekäs! Melkeinpä armottoman kovasanaiseksikin Angelia voisi luonnehtia.

Kartoin Angelia vuosia. Meidän uusi vavahduttava kohtaamisemme vaati noista vuosista jokaisen. Vain joitakin kuukausia sitten olin raakile Enkelilleni. Pitkän ja etäisen tuttavuuden jälkeen meistä on tullut pari.
..

7 kommenttia:

 1. Angel on mulle ikuinen lukioaikojen klassikko. Kun ei ollut varaa ostaa omaksi, käytiin aina kaverin kanssa Stockalla suihkauttamassa. Vaikka tuoksu on aina ollut mielestäni ihana, en käyttänyt sitä vuosikausiin, mutta nyt olen jälleen palannut sen pariin. Aviomieskin aina muistaa mainita, että tuoksuin Angelille, kun tapasimme :).

  AK

  VastaaPoista
 2. Ah Angel. Vuonna 1996 eli kun olin 20-vuotias, tämä tuoksu oli aivan pakko saada. Käytin sitä niin paljon silloin, että enää en pysty haistamaan tätä irvistelemättä. Tuoksu on kyllä niin erikoinen ja voimakas, ettei sitä oikein voi verrata mihinkään. Uniikki sanalla sanoen. Minun ja Angelin suhde on vain niin loppuun katsottu ettei meistä enää tule paria.

  Oletko tuoksutellut joskus Muglerin Womanitya? Se on ihana <3 Suosittelen.

  VastaaPoista
 3. Voi, AK, ihana stoori ja miehes!! <3 Täällä ollaan peukut pystyssä, Facebookissa uutisia odotellessa.. ;)

  Nonnu, mä tuoksuttelen Womanitya juuri nyt! :D Tein näistä molemmista kaupat Shopping4netistä. Juttua tulee tässä lähipäivinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Haa, noniin! Muglerin tuoksut ovat kyllä hyviä ja erikoisia. Ei mitään massasta erottumattomia tusinatuoksuja! :)

   Poista
 4. Angel pelottaa mua. Kerään rohkeutta ottaa sen taas käteeni ja katsoa mitä tapahtuu. Pidän erikseen periaatteessa kaikista muista sen nuoteista paitsi persikasta. Mutta katsotaan.

  A*men sen sijaan on mulle mukavan kesy ja kiltti huviretkituoksu. Assosioin sen jäätelöön ja Borghesen puistoon. Ei huono...

  VastaaPoista
 5. Sulla on ihana tapa kirjoittaa :)

  Angel löytyy edelleen äidin tuoksuhyllystä ja välillä sitä pitää käydä tuoksuttelemassa, mutta vielä en oo ihan sovussa sen kanssa. Ehkä vielä joskus...

  VastaaPoista
 6. Arvioin tämän nyt blogissani sitten. Pidin siitä. :)

  VastaaPoista