perjantai 20. huhtikuuta 2012

Moschino Toujours Glamour.

Syysviiru ehdotti minulle jotain uutta ja ihmeellistä. Tässäpä tulee Oopiumiluolan - ja elämäni - ensimmäinen simultaanipostaus. Minulla on muistikuva, että Olohuoneesta hiljattain poistamieni tekstien seassa oli jonkinlainen juttu Toujours Glamourista.

Meillä on ollut Toujours Glamourin kanssa yli vuoden mittainen hajurako. Olikin tervetullutta ja mielenkiintoista lähestyä tuoksua jälleen. Tuoksumuistoja on mahdoton pyyhkiä pois. Mitään mullistavaa ei palaa mieleeni, mutta muistan tilanteen ja mielialan tätä ostaessa. Olin hyvin masentuneella mielellä, ja ystäväni kanssa vietetty lohtushoppailupäivä huipentui kohdallani Toujours Glamouriin. Lempeän tyttömäinen pullo tuntui ihanalta kädessä ja se uudisti tuoksuhyllyäni mitä suloisimmin. Itse tuoksua taisin käyttää yhtäjaksoisesti monta viikkoa. Olimme onnelliset yhdessä. Ajankohta taisi olla syksyä, Toujours Glamour oli vastikään lanseerattu.

Tällä kertaa tuoksutellessa ajatukseni ovat tiukasti kesässä - sen korvalla. Nyt suihkautettuani tätä iholleni olen ehkä hitusen yllättynyt. Ikävällä tavalla. En muistanut nenään puukottavan alun terävyyttä. Alku on nykyminälle silkkaa kärsimystä. Onneksi tämä ensimmäinen terä tylsistyy pian. Pehmeät kukat sulavat puuteriseksi kokonaisuudeksi, tuoksussa on jotain tuttua kaukaa lapsuudesta saakka. Se tuo mieleen mummolan kukat. Muistan tsekanneeni asian jo tuoreeltaan Fragranticasta. Ihmeelliset dominoivat kukat ovat orvokki ja kielo. Tässä tuoksussa on myös vieno häivähdys jasmiinia.

Tuoksufoorumilla jasmiinia kuvailtiin aivan hiljattain usealtakin suunnalta paskaiseksi nuotiksi. Itse tunnistan jasmiinissa lähinnä sen tietyn maanläheisyyden. Epäilyttävän lemun maljakossa kun vesi ja kukat ovat menettäneet tuoreutensa. Ystäväni totesi jasmiinista juuri pari päivää sitten hyvin spesifisti: se tuoksuu hyvin sulaneelta paskalta. Toujours Glamourin kohdalla jasmiinipaskassa on seassa pähkinän tai mantelin sattumia.

Toujours Glamourin pohjatuoksu on hellä ja romantiikannälkäinen. Tähän on mukava kääriytyä kuin rantasaunasta noudettuun lämpimään pyyhkeeseen iltauinnin jälkeen. Toujours Glamour voisikin olla täydellinen valinta seesteiseen juhannuksenviettoon.


...

7 kommenttia:

 1. Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 2. Alku on sähäkkä, jos odottaa makeaa kukkaistuoksua :) Ja loppu puuterisen onnellinen. Minusta Toujours Glamourin heikkous on se, että siitä ei pääse erottelemaan ainesosia.

  On jännää, että tämä pitää pintansa siellä hajuvesitiskin makeiden tuoksujen joukossa.

  VastaaPoista
 3. Niin.. Toisinaan musta tuntuu, että meidät on höynäytetty erittelemään tuoksun ainesosia, niin jännää ja oivallista kuin se parhaimmillaan onkin. Voisi toisaalta ajatella, että se on tuoksun vahvuus.. :)

  VastaaPoista
 4. En muuten ole ollenkaan perillä tuoksujen myynneistä, olisi mielenkiintoisempaa nähdä joskus vaikkapa Stockan kärkituoksut eri sesonkeina ja pitkän linjan bestsellerit..

  VastaaPoista
 5. Tuskin tämä on myydyimpien joukossa, mutta selvästi tällä on oma käyttäjäkuntansa. Moni tulokas katoaa parissa vuodessa hyllyistä.

  Olisi kiva, jos meillä olisi joku kosmetiikkamyyjä kommentoimassa.

  VastaaPoista
 6. Juuri julkaisin blogissani arviontapaisen Naomi Campbellin Cat Deluxesta ja siinäkin oli vähän sitä ongelmaa, että tuoksu on koottu niin tasapainoiseksi ja nuotit ovat niin limittäin, että niitä on hankala erotella.

  Minusta sitä tapahtuu niin hyvissä kuin huonoissakin tuoksuissa. Hyvissä se tarkoittaa mielestäni sitä, että kaikki elementit ovat olemassa ja tuoksusta tajuaa, että siellä ne ovat mutta niitä ei välttämättä pysty irrottamaan kokonaisuudesta. Huonossa taas kaikki on yhtä sekamelskaa, sotkua, kakofoniaa. Vähän niin kuin huonosti sekoitetut värit joista loppujen lopuksi tulee ruskeaa.

  Minustakaan se ei välttämättä ole tuoksussa heikkoutta jos siitä ei pysty erottelemaan sen eri osia. No, se riippuu toki paljon itse tuoksusta.

  Niin kuin jo Syysviirunkin blogissa totesin niin Moschino on minulle aika tuntematon. Muistelisin, että tädilläni olisi ollut se Kippari Kallen tyttöystävän (?) mukaan muotoiltu pullo, en nyt vaan saa millään päähäni tuoksun nimeä... En yhtään muista miltä se mahdollisesti tuoksuu/tuoksui. Tätä voisi joskus nuuskutella.

  VastaaPoista
 7. Kicksin sivuilla on jonkinmoisia Top-listoja myydyimmistä tuotteista.
  Amsterdamin lentokentällä ja joissain muissakin paikallisissa parfymerioissa oli muuten myydyimmät tuoksut -esillepanoja. Niistä voi sitten katsoa, mitä ei kannata ainakaan valita, jos haluaa olla yksilöllinen :D.

  VastaaPoista