lauantai 28. huhtikuuta 2012

Comptoir Sud Pacifique Coco Extreme.
Tapasimme tuoksuystävien kesken eilisiltana pikaisesti kahvin ja nuuhkimisen merkeissä. Imin kitusiini jäälattea kookossiirapilla makeutettuna - autuaan tietämättömänä siitä mitä käteeni oli pian tyrkättävä. Gogolilla oli jälleen mukanaan ilahduttava ja runsas setti näytteitä suoraan saapasmaasta, muuan ostokseni kylkiäisiä.


Rakastan kookosta, tehdään se nyt selväksi. En ole koskaan vierastanut sitä. Bounty-patukka on tosin makuuni turhan imelä, mutta kaikki Thaimaan jättimäisistä mehuntäyteisistä kookoksista kotimaan kuivakoihin markettikookoksiin ovat maistuneet mulle aina. Kaikkein ihaninta herkkua ovat erilaiset kookosjäätelöt, eritoten tavallinen vaniljapehmis kookoshiutaleilla kuorrutettuna.


Comptoir Sud Pacifiquen ihka ensimmäinen tuttavuuteni, Les Eaux De Voyage-sarjan Coco Extreme, on suoraviivainen ja selkeä. Kuin yllämainittu jäätelöannos. Coco Extreme on silkkaa kookosvanukasmussua makeutettuna vaniljasokerilla. Tuoksu on niin puhdas ja yksinkertainen, että sitä olisi halutessaan helppo lisätä monen kesäisen tuoksun kylkeen. Se myös kestää iholla yllättävän pitkään. Voisin kaivata tähän pientä ananaksen terää ja lillua hiljalleen humalluttavassa piña coladassa. Tämä tuoksu ilahduttaa talven vakavoittaman mielen ja silottaa otsarypyt. Coco Extreme lennättää allekirjoittaneen rakkaisiin maisemiin Thaimaan ja Miamin polttaville rannoille. Kesään, ilta-aurinkoisen Helsingin helteisimmälle terassille.


Aion tehdä jonain päivänä lähempää tuttavuutta myös Honoré Des Présin Love Cocon kanssa, mutta sitä ennen antaudun mehukkaimmalle - ja ainoalle - kookosrakkaudelleni varauksettomalla ilolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti