sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Serge Lutens Un Bois Vanille.
Kautta internetin on käynyt selväksi, että Serge Lutens on arvostettu brändi. Lutensin laatua ei ole kyseenalaistaminen, siltä osin mitä olen päässyt perehtymään nyt kuuden tuoksun verran. Kevyiden tuoksujen ystävälle valtaosa kokoelmasta voi olla pieni järkytys. Voimakkaat ja hämmästyttävän monipuoliset, värikkäät tuoksut pistävät nenän ja pään koville.

Un Bois Vanille on väkevä, mutta ystävällinen tuoksu. Taatusti Lutensia helpoimmasta päästä. Se on alkuun niin tiivis, että ensikohtaamisella säikähdin sitä. Onnekseni en tämän jälkeen ole havainnut sen kärjessä pelottavaa Vana Tallinnia. Serge Lutensin vaniljakuningatar on toistaiseksi upein kohtaamani lajissaan. Pihkainen ja vaahtokarkkinen vaniljatuoksu omaa siis hyvin lempeän puolen. Tässäkin tuoksussa on kookosta, joskin ohutta sellaista. Tyttömäisistä sävyistään huolimatta Un Bois Vanille ei ole lässy tuoksu. Rinnallaan lääkemäinen lakritsi ja voimakas savuisuus jämäköittävät kokonaisuutta. Siinä taitaa olla jopa kapea suikaleellinen maskuliinista nahkaa.

Kiinnostukseni on tänä keväänä suuntautunut omaksi yllätyksekseni gourmandiin suuntaan. Herkkutuoksut sinkoilevat luokseni muodossa tai toisessa. Kiitos tuoksufoorumituttuni, Mukaelin, minulla on nyt oma ensimmäinen pulloni Serge Lutensia, Un Bois Vanillea.


...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti