lauantai 5. toukokuuta 2012

Frederic Malle Une Rose.Editions de Parfums Frederic Mallen uljaasta tuoksuvalikoimasta sain ensikosketukseni maaliskuussa.

Edouard Fléchierin Une Rose (2003) on realistinen ruusutuoksu. Jos ruusutuoksut ovat mielestäsi pikkusieviä tai ällöttävän romanttisia tässä saapuu haastaja. Se pesee ja linkoaa ennakkoluulot. Viimeisetkin ylimielisyyden rippeet lorisevat likaveden mukana oblivioniin.

Edouard Fléchier on luonut mm. Christian Diorin legendaarisen Poisonin (1985).

Une Rose on äänekäs, hapan ja ohuesti makea. Syötävä. Täyteläinen ja puinen. Napakka kuin nenänakki. Tarttuessa raskaana huojuvan kaunottaren jäykkiin varsiin piikit nirhivät ja saavat säpsähtämään. Pusikossa pörisee karvaiset pumpelimehiläiset. Tällaiset täyteen kukkaan puhjenneet ruusupuskat tuoksuvat kellon ympäri. Aamupäivän polttavassa auringossa, sateen viilentämässä kesäkuun iltayössä. Une Rose on kuin vivahteikas ja pitkäikäinen villiruusu. Tämä tuoksu antaa voimaa.

Mikä riemastuttava ruusu tämä onkaan!! Rakennan huteran riippusillan epäsovinnaiseen ja tolkuttoman hauskaan tanskalaiseen elokuvaan.
..

7 kommenttia:

 1. Kyllä! Tämä tuoksu antaa voimaa! Une Rose on kuin c-vitamiinia suoraan suoneen. Rakastan tätä.

  VastaaPoista
 2. Hyvin vivahteikas kirjoitus. Ja aasinsilta, hirn! :D

  VastaaPoista
 3. Rakastan tätä tuoksua. Mutta olenko tukkijätkä kun mulle tämä tuoksu on kuitenkin aika herkkä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille kaikille ihanasta palautteesta!! <3

  Jos sä oot tukkijätkä niin mä oon rekkamies!! ;D

  VastaaPoista
 5. Olen kuullut monelta eri taholta pelkkää hyvää kyseisestä hajuvedestä, tietääkö kukaan mistä kyseisen saisi täältä Suomesta(miel. Hki)ja mihin hintaan?

  VastaaPoista
 6. Valitettavasti Frederic Mallea ei löydy Suomesta. Lähimmät jälleenmyyjät näyttävät löytyvän nettisivujen perusteella Tukholmasta ja Moskovasta.

  http://www.fredericmalle.com/


  Mutta. Alla Violetta on monen suomalaisen tuoksuharrastajan suosiossa laajan sampletarjonnan ansiosta. Suosittelen lämpimästi.


  http://www.allaviolettaboutique.com/eng/perfume/983-frederic-malle-samples.aspx?datains=&prezzo=&p=3

  VastaaPoista