sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Julkkistuoksut.


Ovatko julkkistuoksut ainoastaan halpaa teiniviihdettä..? Onko niissä pisaraakaan tyyliä - nokkeluudesta, herkullisuudesta, haasteellisuudesta tai  laadusta puhumattakaan..? Mielestäni ne ovat jotain tästä väliltä. Oli syy sitten starojen tai hintalappujen - aina vahingossakin koen julkkistuoksut halvoiksi. Yleensä ne kestävät iholla hyvin heikosti ja ovat oikeasti todella tylsiä.


Esimerkiksi Gwen Stefanin tuoksun olen ostanut rapakon takaa lähinnä hauskan pullonsa takia.Iloisia poikkeuksiakin toki on. Esimerkiksi ensimmäisellä Floridan-lomalla Jennifer Lopezin Miami Glow oli ihana, eksoottinen ja osuva matkakumppani. Tunnustan myös sortuneeni toisella lomalla kotimatkaa tehdessäni Miamin lentokentällä Jennifer Anistoniin. Se vei tax freessä melkeinpä jalat altani. Pehmeä kukkainen alku on hedelmäinen ja makea - olematta kuitenkaan tippaakaan escadamainen. Siinä on ehkäpä etäinen ripaus Cleanin kaltaista puhtautta. Olen ehkäpä haistanut lapsuudessani jotain vastaavaa Silja Linen suihkusaippuan muodossa.. Lilja ja jasmiini sointuvat kauniisti yhteen, mutta yhtään voimakkaampana kombo saattaisi olla hitusen liian kukkainen makuuni. Mutta, mutta. Tuoksu haihtuu hyvin nopeasti jättäen jälkeen lähinnä santelipuuta ja melko vienoa myskiä. Lopulta tuoksu on hyvin lempeä ja naisellisen pehmoinen. The Debut Fragrance on ihana. Ohuesta kestävyydestään huolimatta tämä lienee paras kohtaamani julkkistuoksu. Todella. Ostin tuoksun marraskuussa 2010, ja ymmärtääkseni se on jo hyvän aikaa sitten rantautunut myös Suomeen.Amerikkalaisten filmitähtien, mannekiinien ja poppareiden nimikkotuoksut tuntuvat olevan jo pakollisia. Ei tähti ole tähti ilman omaa tuoksua, taitavat luulla uudella mantereella. Omansa ovat lanseeraamassa tai juuri lanseeranneet mm. Dita Von Teese, Heidi Klum sekä reality-kasvot Nicole Richie ja Snooki.Ainakin Paris Hiltonin, Kylie Minoguen, Naomi Campbellin, Jennifer Lopezin, Britney Spearsin, Sarah Jessica Parkerin, Kate Mossin ja Christina Aguileran kohdalla voidaan puhua jo melko isoista tuoksuperheistä. Ja ihan totta, paljon hienompaa olisi jos jokaiselle olisi maltettu suunnitella vain se yksi tuoksu!
Nykypäivän vilkkailla tuoksumarkkinoilla myös laadukkaita tuoksuja kyhäävät muotitalot tuntuvat puskevan uutta versiota markkinoille henkensä hädässä - ja pitimiksi! Tällaisena hulluna tuoksuttelijana väitän silti, että vähempikin riittäisi.


Miltäpä kuulostaisi kotimaisten isompien ja pienempien starojen nimikkotuoksut..? Miltä tuntuisi tuoksutella vaikkapa Chisua, Kaija Koota, Anna Abreuta tai Vappu Pimiää..?

4 kommenttia:

 1. Vappu Pimiää :D kuulostaa todella ylelliseltä..
  Mulla ei ole käyttökokemusta yhdestäkään, inhoan kaikenlaista snobismia, muttakun kosmetiikassa on kyse myös luksuksesta, etenkin tuoksuissa. Halpuuden tuntua näihin julkkistuoksuihin minulle tuo ennenkaikkea myyntipaikka, eli tuikiarkinen marketti, jossa ne saattavat vielä olla todella rumasti esillä jollain harmaalla metallihyllyllä. Kosmetiikkaliikkeissäkin ne on sijoiteltu muiden halpistuoksujen sekaan. Nuuhkin näitä silti aina välillä, maitojen ja margariinien shoppailun lomassa.. toistaiseksi vastaan ei ole tullut mitään kiinnostavaa, Kate Moss Vintagea olen ihanan pullon takia tuoksutellut useammin kuin muita.
  Mua ei myöskään kiinnosta muutenkaan mitkään noista julkkiksista sinänsä, en pidä niiden musiikista, julkisuuskuvasta tms. Myös tuoksun nimi on tärkeä, "Britney Spears Circus Fantasy" tai "Jessica Simpson Fancy Love" eivät vaan kuulosta millään tavalla houkuttelevilta.

  VastaaPoista
 2. Hehheh, itse noista yllämainituista tuoksuttelisin mielelläni Chisua, kuulostamatta nyt sen ikävämmältä terävöitän, etten tosiaan noita muita.. :D

  Ja voi ne surulliset metallihyllyt - ja nää julkkikset siellä hammastahnojen ja saippuoiden välissä..

  VastaaPoista
 3. Suurin osa julkkistuoksuista ei vain iske, osa tuoksuu jopa aivan kamalalta minun nenääni. Esim. Christina Aguileran mustaan verhoiltu kaunis parfyymi pullo pitää sisällään jotain hyvin tunkkaista ja ankeaa.

  Celine Dionin ensimmäinen on ollut äitini vakiotuoksu jo vuosia. Onkin tullut tavaksi että ostan äidilleni joka joulu uuden pullon tätä tuoksua; joka on raikas, kepeä ja vain niin täydellinen äidilleni (myös äitini mielestä).

  Sarah Jessica Parkerin (NYC) tuoksu.. en muista edes tuoksuttaneeni tätä tuoksua.. Ihan vain siksi, että noin rumalla putelilla ei ole paikkaa minun hajuvesihyllyssäni.

  VastaaPoista
 4. Yhyy, taidat puhua siitä kirjavalla tarralla päällystetystä pinkistä pullosta..? *googlettaa* Joo - Se se on. Kammottava. :D

  VastaaPoista