sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Hermes Un Jardin Sur Le Nil.Vietin syyskuussa mieheni kanssa aivan ihanan viikon Agios Nikolaosissa, Kreetalla. Lentokoneessa yhden piccolo-shampanjan jälkeen kohdalleni lipui Finnairin myyntikärry - mukanaan tämä helmi. Vuosien etäinen tuttavuus oli hiljalleen ehtinyt lämmetä, etenkin sen jälkeen kun mm. Stockmann vain joitain kuukausia aiemmin oli vihdoin ottanut valikoimiinsa ilahduttavan laajan kirjon Hermesin hajuvesiä, mukaan lukien Un Jardin-sarja.

Un Jardin Sur Le Nil (2005) on maineikkaan Jean-Claude Ellenan luomus, ja varsin laajasti kiitelty sellainen. Minimalistiksikin kutsuttu Ellena on toiminut Hermesin päänenänä jo toistakymmentä vuotta. Juuri tämän tuoksun synnystä Chandler Burr on kirjoittanut todella hienon ja perusteellisen artikkelin The New Yorkeriin.

Unisex-tuoksuksi suunniteltu Un Jardin Sur Le Nil on vihreydestään huolimatta yllättävän makea. Iloinen herkku, joka suomalaisittain toiminee parhaiten kesällä. Trooppisen vivahteen antaa lootus ja vihreä mango - jälkimmäinen tosin nuottina hieman vieras omaan nenään ennakkotiedosta huolimatta. Sitruksia tässä on myös, joskin ei tavanomaisesti dominoiden. Tomaatinvarsia ja ohutta iiristä. Ohuutta ylipäänsä. Kevyttä ja helppoa. Kesää odotellessa.


..

1 kommentti:

  1. Juuri eilen laivailla tätä tuoksuttelin! Sopisi kyllä kesään paremmin kuin hyvin. :)

    VastaaPoista