tiistai 8. joulukuuta 2015

Näytteiden säilytys.
Hajuvesinäytteiden säilyttäminen pidemmän päälle ei kaikkien mielestä ole välttämättä hyvä ajatus. En henkilökohtaisesti jaksa uskoa, että tuoksut varsinaisesti menisivät pilalle muutamassa vuodessa, mutta kaikkein vanhimpia vialeja nuuhkin pienellä varauksella. Varsinkin ostoaikeissa kannattaa ehkä turvautua tuoreempiin näytteisiin - jo ihan mahdollisten reformulaatioiden takia. 

Verrattuna kovemman luokan harrastajiin itselläni näytteitä on lopulta melko vähän. Valtaosa on tavalla tai toisella saatuja. Osa on päätynyt luokseni sen jälkeen kun olen niiden perään rohkeasti kysellyt, osa luontevasti kaupanpäällisinä tai vaihtareina. Keskimäärin kaupoista näytteitä kysellessä tarjolla on vain viimeisimpiä lanseerauksia. Monet nettituoksukaupat pullottavat itse näytteitä myyntiin. Hyvänä esimerkkinä monen fumeheadin kiittelemä Lucky Scent

Hauskaa näitä toki on ollut haalia - ja vaalia. Monista näytteistä olen ajan kuluessa luopunutkin. Osa on päätynyt vaihtoon tai osan olen antanut pois. Muutama päätyi hiljattain ystäväni häihin naistenhuoneen "ensiapulaatikkoon". 

Yhtä selkeää säilytysjärjestelmää ei mulla näytteilleni todellakaan ole. Ideoita säilytykseen löytyy netistä ihan jokaiseen makuun. Tässä nyt tämä oma sekamelskani. 


Näistä Serge Lutensin sampleista on alkanut jo etiketit haalistua, mutta onneksi lähemmin tarkasteltuna niistä saa vielä selvää. Hieman kärsineen näköinen pussukka, mutta sisältö sitäkin herkumpi.


Mummuni osti minulle vanhan puulaatikon muistaakseni Forumin parkkihallin kirpputorilta yli 20 vuotta sitten. Todennäköisesti Intiassa valmistettu boksi kätkee sisäänsä tällä hetkellä Black Phoenix Alchemy Labin sampleja, joista suurimman osan olen vielä yksitellen sulkenut minigrip-pusseihin.


Suurin osa näytteistä (tai pelkät kortit) lymyilee täysin randomissa järjestyksessä kahdessa valkoisessa keinonahkapäällysteisessä laatikossa. Parissa isommassa saman sarjan laatikossa säilytän suurinta osaa varsinaisista hajuvesipulloistani.


Kilianin Love-näyte on kokoelmani helmiä. Olen saanut sen tuoksuystävältäni vuosia sitten.


Tässä osa tuoksuystäviltäni saaduista sampleista. 


Ja tässä muutama erityinen herkku lisää..


Jo Malonen näytteitä olen haalinut matkoilta.


Hajuvesiä en oikeastaan koskaan etsi ensimmäisenä eBaysta, olen sen suhteen hieman skeptinen. Toki huolellisella perkaamisella seasta löytyy luotettavia myyjiä. Kuvassa juurikin eBaysta hankkimani Comme des Garconsin Incense-sarjan samplet.


Mujin kaksikerroksinen boksi miellyttää omaa silmääni kovin. Simppelin akryylilaatikon pohjassa on sopivasti kumia pitämään sen jämäkästi paikoillaan myös kissakodissa. Ja usein tämä esillä onkin, sijoitettuna luonnollisesti turvaan auringonvalolta. Mujilla on kerrassaan erinomaisia vaihtoehtoja moniin tuoksuharrastajien tarpeisiin. Japanilaisen Mujin lähin myymälä löytyy Tukholmasta Åhlensin pohjakerroksesta.

Le Labon yllätyskirje muutaman vuoden takaa ilahduttaa edelleen. En tuota kuortakaan vaan millään ole halunnut hävittää.


Chanelin tuoksuille on toki ollut pakko järjestää ihan oma laatikkonsa. Sain kokoelmaani juuri viikonloppuna No 5 Eau Premieren. Korkeaan pulloon pakattu No 5 Eau Premiere on ollut kaupan jo vuodesta 2007, mutta tänä vuonna myyntiin tuli reformuloitu versio, samalla ehkä monen mielestä klassisemman muotoisessa Chanel-pullossa. Minulle uusi tuoksu ei ole lainkaan vanhan veroinen. Mielestäni alkuperäinen tuoksu on sitruksisempi, ja se myös säilyttää raikkaan puolensa ihollani paremmin. Yleensä en ole jaksanut olla kovin tarkka uudistettujen tuoksujen kanssa, mutta jos joskus tarvitsen uuden pullon en todennäköisesti halua uutuutta, vaan joudun ensimmäistä kertaa metsästämään vanhaa versiota.


Sopivasti friikanneena olen säilyttänyt joitakin saamiani kirjeitä laatikoiden pohjilla. Myös erilaiset matkoilta mukaan tarttuneet spessummat tuoksuliuskat, mainokset tai brosyyrit hengailee yhä mukana.Tästä postauksesta tulikin hieman pidempi. Mikäli joku sattuu seuraamaan blogiani niin olisin kyllä tosi kiinnostunut lukemaan millaisia säilytysratkaisuja jengillä hajuvesille ja juurikin näytteille on..? ...

4 kommenttia:

 1. Oh, mieletön määrä aarteita!
  Ostin bloggaajatoverilta tuon Tauerin boksin, mutta se katosi postissa. Olen aika katkera tästä postille...:/
  Itse säilytän tuoksuja tarjottimella yöpöydällä. Se ei ole suorassa auringonpaisteessa, joten olen uskaltautunut päätyä tällaiseen ratkaisuun. Tuoksupullot kun ovat kauniita, ja haluan nauttia niistä enkä piilottaa jonnekin laatikkoon. Näytteitä minulla ei ole juurikaan, mutta niille on oma lokero tuollaisessa hyllykkösysteemissä, jossa säilytän meikkejä. Siivosin just vanhat pois, joukossa oli näytteitä 90-luvulta ja ne olivat jo aika härskissä kondiksessa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, Fanni - kiitos kommentistasi :)

   Voi kamalaa, ei tuommoiset ihanuudet saa kadota minnekään!! Pitää oikein puuta koputella, se fiilis on nyt, ettei yhtään lähetystä ole vielä koskaan lopullisesti kadonnut matkalla..

   Ei kauniita pulloja tosiaan ole tehty piiloteltaviksi. Moni kovempi harrastaja on säilytyksestä hyvinkin tarkka, mutta pienellä varovaisuudella ne säilyy kyllä vaikka esillä olisivatkin - ja toteuttaa yhtä tärkeää virkaansa ollessaan silmänruokana..! :)

   Mulla ei ole yhtään tuoksua (samplea tai isompaa pulloa) ysäriltä enää missään tallella. Tosin kirppareilla kierrellessä tulee ajoittain varsin "hekumallisia" yllätyksiä vastaan. :D

   Poista