keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Dior Escale à Parati.
Matkalla Stockmannin pettämättömälle herkkutiskille bongasin tuoksuosastolla odottamani kesäuutuuden. Dior on julkaissut vuodesta 2008 asti Escales-sarjaa. Maailman risteilykohteiden innoittamat kevyet ja kesäiset Escale à Portofino (2008), Escale à Pondichery (2009) ja Escale aux Marquises (2010) saivat jatkokseen Escale à Paratin. Francois Demachy sai inspiraationsa sitruksiselle Portofinolle Italiasta. Teemäinen ja kardemummainen Pondichery edustaa Intiaa ja sisariinsa nähden täyteläisempi ja makeampi Marquises Ranskan Polynesiaa. Paratin esikuva on vanha kaupunki Brasilian rannikolla.


Olen syttynyt hitaasti koko tuoksusarjalle, mutta uutukainen todella tuntuu nenääni etäiseltä. Teemansa ansiosta olisin uskaltanut odottaa hivenen hedelmäisempää kokemusta. Makeutta ja hedelmäisyyttä Paratissa ei ole juuri lainkaan. Se yllättää jopa merellisellä ja vanhahtavalla cologne-sielulla. Voisin kernaasti tutustua tuoksuun lähemmin mieheni iholta. Ja näkisin tämän tuoksun miellyttävän erityisesti sukupuolettomampiin tuoksuihin viehtyneitä naisia.

Aion kokeilla Paratia toistekin, mutta juuri tänään sattui olemaan liian kiireinen päivä syvempään nuuskimiseen. Enempää tekstiä en tästä usko kuitenkaan enää synnyttäväni.

Avatkaapa nenänne ja käykää tutustumassa.....

8 kommenttia:

 1. Kiitos Tiia! Minäkin olen odottanut tätä kauppoihin jo saapuvaksi, mutta eihän tuo hirveän erikoiselta kuulostanut. Täytyy käydä kuitenkin nuuskimassa.

  VastaaPoista
 2. En ole tutustunut tähän uutuuteen sen enempää kuin noihin aikaisempiinkaan julkaisuihin. Pullot näyttää kivoilta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos raportista! Odotan vielä kunnollista lämpiämistä Diorin Escales sarjasta, sen tuoksut ovat olleet minulle vähän liiankin virtaviivaisia, jospa Paratin miehekkäämmät cologne-nuotit saisivat minut koukkuun? :)

  VastaaPoista
 4. Joo ehdottomasti. Mä olen kuumuudessa heikkona cologneihin - ne virkistävät ja lyhyt kesto on plussaa.

  VastaaPoista
 5. Haa, päätin kokeilemaan tätä viikonloppuna! Escale à Parati oli oikein mukiinmenevä cologne ja pidin sen viheryrttisyydestä ja sitruksetkin tuoksuivat raikkaalta, toisin kuin eräässä Sahariennessä. Aivan suosikkeihin tämä ei kuitenkaan kiilannut, sillä koen tämänkin Escalen vähän liian sliipatuksi - kaipaisin vielä vähän orgaanisuutta yrttinuotteihin.

  VastaaPoista
 6. Paljon kommentteja täällä ja mulla niin vähän aikaa keskittyä blogiin..

  Mulle uppoaa kutakuinkin jokainen tämän sarjan tuoksu, Paratia tuskin kuitenkaan hankin omakseni.

  VastaaPoista
 7. Tuli mieleen, että koskakohan Dior inspiroituu ruotsinlaivan risteilystä... :D

  VastaaPoista
 8. Parati on ihana, kepeä ja just sopivainen päivään. Iltaa se ei mielestäni kestä, mutta silloinhan käytetäänkin topakampia tuoksuja.

  VastaaPoista